Limonlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı su
- ️2 su bardağı toz şeker
- ️1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- ️1 çay bardağı taze limon suyu(süzgeçten geçirilmiş)
- ️1 çay bardağı nişasta
- ️1 silme çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
- ️Çay kaşığı ucu ile limon tuzu
- Nişasta
Limonlu Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Limon suyu, nişasta, zerdeçal ve limon tuzunu bir kaba koyup, karıştıralım. Tencereye su, şeker ve limon kabuğu rendesini koyup, kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz nişastalı karışımı ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayıp, fokurdamaya başlayınca 13-15 dakika sürekli karıştırarak pişirelim (Lokum gibi sünmesi için uzun süre pişirmek gerekiyor) tezgaha yada bir kabın içerisine yağlı kağıt serelim.
- Üzerine birkaç damla sıvı yağ gezdirip her yerine sürelim. Hazırlamış olduğumuz lokumu yağlı kağıdın üzerine dökelim. Yağlı kağıdı lokumun her yanını örtecek biçimde kapatalım soğuyana kadar bekletelim.
- Lokumu keseceğimiz yere nişasta serpelim ve soğumuş olan lokumu nişastanın üzerine bırakıp her tarafını nişastayı bulayalım. İstediğimiz şekilde kesip, bolca nişastaya buladıktan sonra servis tabağına alalım. Limonlu lokumumuz hazır. Afiyet olsun. ????