teknolojiuzmani
FD Üye
Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- Taze nane yaprağı
- Dondurulmuş yaban mersini
- Limon dilimleri
Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye süt,mısır nişastası,un,şeker,zerdeçalve limon kabuğu rendesi koyalım.
- Orta ateşte kaynayana kadar çırpıcı ile karıştıralım.
- Kaynayan muhallebinize 1 limonun suyunu ve tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Göz göz olana kadar kaynasın.
- Kaynayan muhallebimize vanilya ekleyip ocaktan alıp su ile ıslattığımız kaselere paylaştırıyoruz.
- Üzerine ben taze nane yaprağı,dondurulmuş yaban mersini ve limon dilimleri ile süsledim. Siz kendi tercihinize göre süsleyebilirsiniz.Tam bir yaz tatlısı. Hafif ve fresh bir tadı var.Şimdiden afiyet olsun .