Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta
0
248

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için;
  • 1 ,5 litre süt
  • 1 ,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerindeki limonlu sosu için;
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6-7 yemek kaşığı toz şeker

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebi için tencereye süt, un, toz şeker, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini koyup muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştıralım.
  2. Malzemeleri koyduğumuz tencereyi ocağa alalım ve orta ateşte muhallebi yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
  3. Borcamın altına 1 kepçe ince bir kat muhallebiden koyup yayalım ve üzerine petibör bisküvilerimizi dizelim.
  4. Daha sonra hazırladığımız muhallebinin yarısını boşaltalım ve yayalım.
  5. Muhallebiyi eşit biçimde yaydıktan sonra tekrar bir sıra daha bisküvi dizelim ve muhallebinin kalanını boşaltarak eşit biçimde tekrardan yayalım.
  6. Ben toplamda 2 kat bisküvi koydum fakat siz dilerseniz borcamınızın büyüklüğüne bağlı 3 yahut 4 kat bisküvili de yapabilirsiniz.
  7. Limonlu sos için tencereye limon kabuğu rendesi, limon suyu, bir mikrar su ile açtığınız mısır nişastasını, suyu, toz şekeri ve yumurta sarısını koyarak karıştıralım.
  8. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve sos yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
  9. Kıvam alan limonlu sosumuzu muhallebinin üzerine boşaltarak eşit formda güzelce yayalım.
  10. Sıcağı çıkan ve soğuyan pastamızın üzerini kapatalım ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim.Soğuk servis ediniz.Afiyet olsun.
Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler Muhallebi için; 1 lt + 1 su bardağı süt1 su bardağı un1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker1 paket vanilya1 yemek kaşığı nişasta1 adet limon kabuğu rendesi Limonlu sos için; 2 su bardağı suYarım su bardağı limon suyu1 adet limon kabuğu rendesi7...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta3 yemek kaşığı nişasta2 adet limonun suyu ve kabuğunun tendeki1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı tereyağı2 paket petibör bisküvi Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencerede tel çırpıcı ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt3 paket kare bisküvi6 yemek kaşığı şeker4 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı margarin1 adet vanilin Üzerine; 1 paket çikolata sosu1 çay bardağı su1 çay bardağı sütGöz kararı biraz hindistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Çok Kolay Ve Çok Lezzetli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1.5 litre sütYarım su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı kakao1 su bardağı şekeri1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı çikolata3 paket petibör bisküvi Üzeri için; Rendelenmiş çikolata Çok Kolay Ve Çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kakaolu petibör bisküvi Muhallebi için; 5 su bardağı süt1 su bardağı şeker2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Jöle için; 1 su bardağı portakal suyu1 yemek kaşığı şeker1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt