Limonlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta (ei)
- 1 çay bardağı şeker ( zucker)
- Yarım su bardağı un ( mehl)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (backpulver)
- 1 paket vanilya (vanillezucker)
- Yarım limon kabuğu (zitronenschale)
- 2 kutu krema (200+200) (schlagsahne)
- 400 gram labne peyniri (frischkäse)
- (yada 200 gram mascarpone 200 gram quark)
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri (puderzucker)
- Yarım limon kabuğu (zitronenschale)
- 3 adet limonun suyu (zitronensaft)
- 1 su bardağı su (wasser)
- 2 yemek kaşığı nişasta ( speise stärke
- 6 yemek kaşığı toz şeker ( zucker)
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (kurkuma)
Limonlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın içine diğer malzemeleri ekleyip, 170 derece önceden ısıtılmış fırına koyun ve pişirin. (22 cm kalıp kullandım).
- Krema için süt kremasını köpürene kadar çırpın içine labne, vanilya, limon kabuğu ve pudra şekerini karıştırın ve kekin üzerine düzgün bir şekilde yayın.
- En son limon sıkıp tencereye alıp, içerisine şeker, zerdeçal ve suda çözdürülmüş nişasta ekleyip pişirin, katılaşınca ocaktan alın.
- Biraz ılıdıktan sonra kremanın üzerine yayın bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun ????.