Limonlu Porsiyon Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 1 ,5-2 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağ
- 400 gram labne
- 200 gram krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal suyu (limonun keskin ekşisi olmaması için sadece limon olunca çok ekşi oluyor.)
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım veya 1 su bardağı su azar azar ekleyelim kıvamına göre Sarı renk olması için çay kaşığı ucuyla toz zerdeçal koyabiliriz.
Limonlu Porsiyon Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tabanı için bisküvileri blenderda çekelim ve bir kaba alalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağı döküp güzelce harmanlayalım.
- Bisküvi harcını kalıplara dökelim. ( ben silikon kek kalıbı kullandım normal kağıt kalıpta da yapabilirsiniz.)
- Bisküvi harcını kalıplara eşit miktarda döktükten sonra kaşıkla üzerlerinden bastırarak sıkıştıralım.
- Ardından buzdolabına kaldırıp kremayı hazırlayana kadar bekletelim.
- Krema için yumurta ve şekeri bir kapta mikserle güzelce çırpalım.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştıralım.
- Buzdolabındaki bisküvili kalıpların üzerine eşit miktarda dökelim.
- Fırının en altında tepsiye su koyup 170⁰ önceden ısıttığımız fırına başka bir tepsiye dizdiğimiz cheescakelerimizi koyalım ve 25-30 dk kontrol ederek pişirelim.
- Pişen kekleri fırından çıkarmadan 20 dk kadar dinlendirelim.
- Sos için tüm malzemeleri bir tencere kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız keklerin üzerine hazırladığımız sosu dökerek buzdolabına koyalım. Servisten önce kalıplarını çıkaralım.