Limonlu Revani Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı yağ
Limonlu Revani Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz kaynayan şekerli suya limon suyunu ekliyoruz 5 dakika daha kaynatıp dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Sonra toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
- Un ,irmik, yoğurt ,vanilya ,kabartma tozu ,portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz yağlanmış tepsiye grup 180 dereceli fırına atıp 35 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Pişen keki 5 dk bekletiyoruz,.
- Portakal suyu yağı karıştırıp pişen kekimizin üzerine her yerine gelecek biçimde dağıtıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
- Soğuyan keki soğuyan şerbeti de ekleyip dillendirmeye bırakıyoruz.
- Şerbetini düzgünce çeken revani tatlımız hazır afiyet olsun.