
Limonlu Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 limonun suyu
- 2 damla sarı besin boyası ( isteğe bağlı)
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım adet limon
Limonlu Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti 35 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Keki için evvel yumurta şeker çırpıp sırası ile süt, yoğurt, yağ, irmik, vanilya, kabartma tozu uygunca çırpalım
- Sonra 1 limonun suyunu çıkaralım karışıma ekleyelim.
- Kabuklarını da rende yardımı ile ekleyelim varsa besin boyasını da düzgünce çırpınca unu eleyerek ilave edelim ve fırına gönderelim. Püf nokta. Şayet kalıpta yapacaksanız evvel kekinizi çıkıp çıkmadığına emin olun sonra şerbeti dökün soğuyunca çarçabuk tabağa alabilirsiniz.