
Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 2 damla limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şekeri ve suyu tencereye koyup şerbeti yapıyoruz.
- Şerbetimiz koyulaştığı zaman limon damlatıp bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Şerbetimizi soğutmaya bırakıyoruz.
- Malzemeleri sırasıyla kaba koyup hamuru hazırlıyoruz.
- Borcamı yağlayıp hamuru tepsiye döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz.
- Altı üstü iyice kızarım piştikten sonra fırından çıkartıyoruz.
- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbetimizi kekimizin üstüne döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tepsimiz soğuduktan sonra dolapta bir gece bekletiyoruz şerbetini iyice alması gerekiyor. Tatlımız servise hazır afiyet olsun