Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Revani

Limonlu Revani
0
36

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
limonlu-revani.jpg

Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu( sadece sarı kısım rendelenecek)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 ml/yarım su bardağı irmik
  • 100 ml/yarım su bardağı süt
  • 100 ml/yarım su bardağı sıvı yağ
  • 200ml/1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 500 ml/2,5 su bardağı su
  • 400 ml/2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğuması için şerbetimizi hazırlayalım.
  2. 1 tencereye veya büyük bir cezveye suyumuzu ve şekerimizi alıp kaynatalım.
  3. Kaynamaya başladıktan  4 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkalım ve tekrar 4 dakika daha kaynatalım.
  4. Kaynayan şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Kekin hamuru için;
  1. Toz şekerimizi ve yumurtamızı alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Beyazlaştıktan sonra süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, irmik, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Kullanacağımız borcamı yanlardan başlayıp yağlayalım.
  5. Hazırladığımız kekimizi borcama boşaltalım.
  6. Borcama malzemeleri ekledikten sonra eşit bir şekilde çatlamadan kabarması için borcamı sağa sola sallayalım ve bir spatula yardımıyla hafif basarak üstünü düzeltelim. (hava kabarcığı oluşmaması için. )
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi 30 dakika pişirelim.
  8. Kekimiz hazır olduktan sonra fırından çıkaralım ve 5 dakika ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.
  9. Kekimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra eşit parçalara bölelim.
  10. Şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanla üst kısımlarına delikler açalım.
  11. Son olarak şerbetimizi üstünde gezdirerek ekleyelim.
  12. Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  13. 2 saat sonra şerbetini tam çektikten sonra revanimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Limonlu Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt