
Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu( sadece sarı kısım rendelenecek)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 100 ml/yarım su bardağı irmik
- 100 ml/yarım su bardağı süt
- 100 ml/yarım su bardağı sıvı yağ
- 200ml/1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml/2,5 su bardağı su
- 400 ml/2 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğuması için şerbetimizi hazırlayalım.
- 1 tencereye veya büyük bir cezveye suyumuzu ve şekerimizi alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkalım ve tekrar 4 dakika daha kaynatalım.
- Kaynayan şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Toz şekerimizi ve yumurtamızı alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
- Beyazlaştıktan sonra süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
- Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, irmik, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
- Kullanacağımız borcamı yanlardan başlayıp yağlayalım.
- Hazırladığımız kekimizi borcama boşaltalım.
- Borcama malzemeleri ekledikten sonra eşit bir şekilde çatlamadan kabarması için borcamı sağa sola sallayalım ve bir spatula yardımıyla hafif basarak üstünü düzeltelim. (hava kabarcığı oluşmaması için. )
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi 30 dakika pişirelim.
- Kekimiz hazır olduktan sonra fırından çıkaralım ve 5 dakika ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.
- Kekimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra eşit parçalara bölelim.
- Şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanla üst kısımlarına delikler açalım.
- Son olarak şerbetimizi üstünde gezdirerek ekleyelim.
- Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- 2 saat sonra şerbetini tam çektikten sonra revanimiz servise hazır. Afiyet olsun.