Limonlu Geçersiz Cheeesecake Tanımı İçin Materyaller
Alt taban için;
- 2 paket burçak ya da petibör bisküvi
- 150 gram margarin
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonunun suyu
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal ( ben çok kullandım isteğe nazaran azaltılıp arttırılabilir)
Limonlu Uydurma Cheeesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri robotta çekiyoruz. Bir kaba alıyoruz öbür taraftan margarini sos tavasına alıp eritiyoruz ve eriyen margarini bisküvilerin üzerine döküp yeterlice karıştırıyoruz. Ben kaplara döktüm siz isterseniz kalıplara dökebilirsiniz.
- Sonra derin bir tencereye süt şeker nişasta irmik koyarak karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kapatıp vanilya ekleyip çırpıyoruz.
- Bisküvilerin üzerine döküyoruz kremamızı, daha sonra onlar soğukken biz de limon sosumuzu yapıyoruz limon suyu nişasta şeker zerdeçallı bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıkınca kaplarımıza döküyoruz ince bir katman halinde buzdolabında 2-3 saat bekletip servis edebiliriz. Afiyet olsun.