Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
limonlu-sarimsakli-tereyagli-firinda-tavuk.jpg

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk göğsü
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dilim limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Tepsinin tabanı için)
  • 1 tutam maydanoz (Üzeri için)

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tavuk göğsünü çok da ince olmayacak şekilde, orta kalınlıkta doğrayın. Kalın yerlerine bıçak ile kesikler atabilirsiniz.
  2. Ardından 3 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak eritin.
  3. Uygun bir kapta erimiş tereyağı, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın.
  4. Pişireceğiniz tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ardından tavukları dizerek üzerlerine hazırladığınız sosu güzelce dökün.
  5. Yağlı kağıdı suyla ıslattıktan sonra tavukların üzerlerini örtün. Bu şekilde 180 derece fırında, fanlı ayarda 20 dakika pişirin.
  6. Yağlı kağıdı çıkartıp, limon dilimlerini dizin ve tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin. Ben yaklaşık 15-20 dakika da böyle pişirdim.
  7. Ben fotoğraf çekerken unuttum ancak mutlaka servis ederken tavukların üzerine sosundan da gezdirin. İnanılmaz lezzetli oluyor.
  8. Doğranmış maydanozları da üzerine serptikten sonra, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tereyağlı Ve Sarımsaklı Tavuk Tanımı İçin Materyaller 3 adet tavuk göğsü5 diş sarımsak1 yemek kaşığı sirke1/2 (yarım) kahve fincanı süt2 yemek kaşığı tereyağıOrta ara nemlendirmek için tabana su8-10 adet pepe patatesTavuk baharatlarıTuz, pulbiber, karabiber, kekikBirkaç damla zeytinyağı Patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tereyağlı Sarımsaklı Limonlu Mantar Meze Tanımı İçin Gereçler 400 gram mantar1 orta uzunluk kuru soğan2 iri diş sarımsak3 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağYarım limonun suyuKarabiberTuz5 ya da 6 kısım ince kıyılmış maydanoz Tereyağlı Sarımsaklı Limonlu Mantar Meze Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Fırında Tereyağlı Sarımsaklı Alabalık Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo alabalık (Kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz, ben 2 büyük modül kullandım)2 diş sarımsakYarım ufak limon2 çorba kaşığı tereyağıTuzBiberKekik Fırında Tereyağlı Sarımsaklı Alabalık Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler 4 adet tavuk but1 su bardağı süt Sosu için; 4 yemek kaşığı yoğurt4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı mayonez1 yemek kaşığı bal1 yemek kaşığı limon suyu1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı zerzevat tozu1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Fırında Karnabahar (Sarımsaklı Yoğurt Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler 1 tane orta boy karnabahar4 su bardağı süt3 yumurta1 çay bardağı zeytinyağı4 yemek kaşık tepeleme un (dolu dolu)1,5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı biber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber Sosu 1 kase yoğurt ️3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt