Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Un (3 su bardağına yakın kullandım siz denetimli ekleyin)
- 2 doruklu yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımıza un hariç bütün gereçleri alalım. Güzelce karıştıralım.
- Unumuzu denetimli ekleyerek yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca yoğurmayı bırakalım.
- Hamurumuzdan cevizden daha küçük modüller alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Bütün hamura tıpkı süreci yapalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyemize bir tabakta karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.
Tanım seda’nın mutfağına ilişkin kendisine tanım için teşekkür ederim ????.