Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Tart

Hoş geldin! Densizler tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Limonlu Tart
0
91

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
limonlu-tart-4.jpg

Limonlu Tart Tanımı İçin Gereçler

  • 120 gram soğuk tereyağı⠀
  • 180 gram un ⠀
  • 2 yemek kaşığı şeker⠀
  • 1 yumurta sarısı⠀
  • 30 gram soğuk su⠀⠀
  • Ağırlık için bakliyat⠀
Limon sos için;
  • 180 gram tereyağı⠀
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı limon suyu ⠀
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ⠀
  • 2 adet yumurta⠀
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker ⠀

Limonlu Tart Tanımı Yapılışı

  1. Bir büyük kaba unu ve şekeri koyun. Tereyağını mikser yardımıyla hamura yedirin. ⠀
  2. Yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyerek, hamurunuzu toparlayın ve elinizle disk şekli verin. ⠀
  3. 2 yağlı kağıt ortasında hamurunuzu serçe parmak kalınlığında açın ve yağladığınız tart kalıbına dikkatlice koyun. ⠀
  4. Tabanın altına çatalla delikler açın. Yağlı kağıdı tartınızın üzerine yerleştirin ve bakliyatları içine koyup 190 derecedeki fırına verin ve 35 dakika pişirin. ⠀.
  5. Tart fırından çıkınca içinden yağlı kağıdı ve bakliyatları çıkarıp tabanının kızarması için tekrar fırına verin. ⠀
  6. Limon sos hazırlanışı; limon sos için yumurta hariç gereçlerin hepsini bir sos tenceresine alın ve karıştırın.
  7. Daha sonra yumurtayı da ekleyip kıvam alıncaya dek kadar karıştırın ve sosunuzu ocaktan alın. ⠀
  8. Kızarmış ve ılımış tartınıza limon sosunuzu güzelce yayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. ⠀
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt