Limonlu - Vanilyalı Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram eritilmiş,ılık tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 paket vanilya
- 5-6 damla limon
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 – 3 su bardağı)
Limonlu - Vanilyalı Bisküvi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eritilmiş ve ılımış tereyağı ile yumurtayı çırpma kabına alıp güzelce çırpalım.
- Pudra şekerini ekleyelim, karıştıralım.
- Limon kabuğu rendesini, 5-6 damla limonu ve vanilyaları ekleyelim.
- En son tuz, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu hazırlayıp streçe sararak buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
- Bekleme süresi sonunda 2 yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile açalım. (yaklaşık 1 cm kalınlığında).
- Kalıplarımızla şekil verelim, tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirelim. (10 dakikadan fazla tutmayın, sertleşir).
- Pişme süresi biter bitmez tepsiyi hemen fırından çıkartalım, dışarda soğusun.Fırının içinde bekletmeyin.
- Hamuru ne kadar ince yaparsanız o kadar kıtır oluyor. Afiyet olsun .