bilgisayarci
FD Üye
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
- 1.5 paket bisküvi
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 750 ml süt
- 2.5+1.5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 bardaktan az şeker
- 1 paket vanilya
- 1.5 şu bardağı su
- 1 limonun suyu ve kabuğu
- 2.5 kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri robotta çekiyoruz ve bir kaba alıyoruz başka taraftan yağı eritip bisküvinin üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımıza döküp kaşık yardımıyla üzeri dümdüz olcak formda bastırıyoruz.
- Daha sonra buzdolabında çok az dinlendiriyoruz.
- Derin bir tencereye süt,irmik, nişasta, şeker koyularak karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladığında vanilya ek edilerek altını kapatıyoruz.
- Ilıdıktan sonra kalıptaki bisküvinin üzerine döküp üzerini düzeltiyoruz.
- Limonlu sosu için; Limon suyu ve kabuğu,şu, şeker, nişasta ve zerdeçalı ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine döküyoruz.
- Buz dolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz(eğer vaktiniz varsa 1 gece bekletin).
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı