Limonlu Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya keki için
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında olmalıdır)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz kremşanti
- Limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket toz kremşanti
- Pasta jeli limon aromalı
- Kurutulmuş limon
- Toz antep fıstığı
Limonlu Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, yumurtanın akına bir cimdik tuz atılır, mikserle uygunca çırpılır.
- Başka kapta sarısı ile şeker de çırpılır daha sonra sıcak su yağ katılır çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve unda eklenir yeterlice çırpılır.
- Yumurtanın akı miksersiz kaşıkla katılır yavaş yavaş karıştırılır.
- Pasta kalıbına hamur dökülür.
- 170 derece de pişirilir.
- Kreması için tüm materyaller süte katılıp karıştırılır ocağa alınır pişen krema soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kremşanti eklenir.
- Farklı kapta kremşanti süte katılıp mikserle çırpılır.
- Kek 3 e bölünür.
- Kek sütle ıslatılır birinci kata krema sürülür.
- İkinci ve üçüncü kata da birebir süreç yapılır kremşanti ile pasta kaplanır.
- Daha sonra limon aromalı jel ile kaplanır. Kurutulmuş limonlarla süslenir.