Limonlu Yaz Pastası Tarifi İcin Malzemeler Keki icin;
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Islatmak icin;
*2 bardak soğuk sut
*1 yemek kaşığı şeker
Muhallebi icin;
*1 litreye yakın sut
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Limon jolesi icin;
*2 adet limon suyu
*1 adet limon kabuğu rendesi
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 bardak su
Limonlu Yaz Pastası Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kek malzememiz hazırlanır Yumurta ve şekerlerimiz beyazlaşıncaya kadar mikserle cırpılır
*Un ve kabartma tozu eklendikten sonra biraz daha cırpılıp dikdortgen borcama dokulup fırına verilir 170 derecede pişirilir Kurdanla kontrol edilir
*Piştikten sonra ılımaya bırakılır Muhallebi icin vanilya haric tum malzemelerimiz tencerede karıştırılarak pişirilir Kaynayınca vanilya eklenip karıştırılıp kapatılır
*Bir kenarda ilk sıcaklığının cıkması beklenir Kekimizin her tarafına kurdanla delikler acılır, sut ve şeker karışımı ile ıslatılır
*Muhallebimiz kekimizin uzerine dokulur Sonra ayrı bir tencerede limonlu jolemiz hazırlanır Tum malzemelerimiz yine karıştıra karıştıra pişirilir
*Yoğun bir kıvam alınca kapatılır son olarak jolemiz Muhallebinin uzerine dokulur
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Islatmak icin;
*2 bardak soğuk sut
*1 yemek kaşığı şeker
Muhallebi icin;
*1 litreye yakın sut
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Limon jolesi icin;
*2 adet limon suyu
*1 adet limon kabuğu rendesi
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 bardak su
Limonlu Yaz Pastası Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kek malzememiz hazırlanır Yumurta ve şekerlerimiz beyazlaşıncaya kadar mikserle cırpılır
*Un ve kabartma tozu eklendikten sonra biraz daha cırpılıp dikdortgen borcama dokulup fırına verilir 170 derecede pişirilir Kurdanla kontrol edilir
*Piştikten sonra ılımaya bırakılır Muhallebi icin vanilya haric tum malzemelerimiz tencerede karıştırılarak pişirilir Kaynayınca vanilya eklenip karıştırılıp kapatılır
*Bir kenarda ilk sıcaklığının cıkması beklenir Kekimizin her tarafına kurdanla delikler acılır, sut ve şeker karışımı ile ıslatılır
*Muhallebimiz kekimizin uzerine dokulur Sonra ayrı bir tencerede limonlu jolemiz hazırlanır Tum malzemelerimiz yine karıştıra karıştıra pişirilir
*Yoğun bir kıvam alınca kapatılır son olarak jolemiz Muhallebinin uzerine dokulur