Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Yaz Tatlısı

Limonlu Yaz Tatlısı
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
limonlu-yaz-tatlisi.jpg

Limonlu Yaz Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Alt taban için;
  • 1, 5 paket burçak yahut petibör bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı (1 su bardağı kadar)
Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından az eksik şeker
  • 1 su bardağından az eksik irmik
  • 1 paket vanilya (piştikten sonra)
Sosu için;
  • 1 adet limon (hem suyu hem kabuğu)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske zerdeçal

Limonlu Yaz Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bisküviler rondodan geçirilip tereyağı ile harmanlanır.
  2. Sonra kullanılacak borcamın tabanına sıkı sıkı bastırılıp dolaba kaldırılır.
  3. Sonra muhallebi için olan gereçler karıştırılıp devamlı karıştırarak yoğunlaşınca dolaptan çıkarttığımız bisküvi tabanının üzerine yayılır.
  4. En son sos için 1 limon rendesi, suyu, su şeker, zerdeçal ve nişasta yoğunlaşana kadar ocakta karıştırarak pişirilir.
  5. Sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra pastamızın üzerine dökülür.
  6. Dolapta 4 5 saat bekledikten sonra yemeye hazırdır ????.
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt