Limonlu Yaz Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Alt taban için;
- 1, 5 paket burçak yahut petibör bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı (1 su bardağı kadar)
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından az eksik şeker
- 1 su bardağından az eksik irmik
- 1 paket vanilya (piştikten sonra)
- 1 adet limon (hem suyu hem kabuğu)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 fiske zerdeçal
Limonlu Yaz Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküviler rondodan geçirilip tereyağı ile harmanlanır.
- Sonra kullanılacak borcamın tabanına sıkı sıkı bastırılıp dolaba kaldırılır.
- Sonra muhallebi için olan gereçler karıştırılıp devamlı karıştırarak yoğunlaşınca dolaptan çıkarttığımız bisküvi tabanının üzerine yayılır.
- En son sos için 1 limon rendesi, suyu, su şeker, zerdeçal ve nişasta yoğunlaşana kadar ocakta karıştırarak pişirilir.
- Sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra pastamızın üzerine dökülür.
- Dolapta 4 5 saat bekledikten sonra yemeye hazırdır ????.