Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 1 su bardağı zeytinyağ
- Çeyrek su bardağı limon suyu
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 silme çay kaşığı zerdeçal
- 5 tepeleme yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
- Çeyrek su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 buçuk yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kalıbı tereyağı ile yağlayıp her tarafına un serpiyoruz.
- Unun fazlasını silkerek buzdolabında keki hazırlayana kadar bekletiyoruz.
- Yumurta, vanilya ve şekeri suyu azar azar ilave ederek köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Yağ ve sütü ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
- Zerdeçal, fındık, limon kabuğu rendesi, limon suyunu ekleyip kabartma tozu ve unu eleyerek ilave ediyoruz. (her unun hacmi farklı olacağı için unu kontrollü ilave edelim. )
- Harcı kalıba dökerek kalıbı birkaç defa tezgaha vurup içindeki kabarcıkları çıkarıyoruz.
- Kaşığın sapıyla orta kısımda daireler çiziyoruz. (bu işlem kekin daha fazla kabarmasını sağlayacak. )
- 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
- Kürdan testi yaparak fırını kapatıp kapağını aralayarak 5 dakika bekletiyoruz.
- Telin üzerine çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için bir kaseye pudra şekerini alıp limon suyunu kontrollü ilave ederek çırpıyoruz. (kıvamına göre limon suyunu ayarlayabilirsiniz. )
- Soğuyan keki servis tabağına alarak sosu sıkma torbasına alıp kekin üzerine gezdiriyoruz. Fındık kırığı serperek servis ediyoruz. ????????.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı