Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limontuzlu Taze Barbunya Yemeği

Limontuzlu Taze Barbunya Yemeği
0
40

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
limontuzlu-taze-barbunya-yemegi.jpg

Limontuzlu Taze Barbunya Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım taze barbunya (yazdan buzluğa koymuştum)
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük uzunluk kapya biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet nohut kadar limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı su

Limontuzlu Taze Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Barbunyayı yıkayalım, biraz haşlayalım, süzelim .
  2. Öteki tarafta tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı koyalım.
  3. 2 dk karıştıralım sonra küçük küp doğranmış patatesi ve havucu koyalım karıştıralım.
  4. Biberlerin çekirdeğini çıkarıp , küçük doğrayalım ,ekleyip karıştıralım.
  5. Salçayı ekleyelim karıştıralım.
  6. Tuz ve baharatları ekleyelim.
  7. Haşlanmış barbunyaları ekleyelim, karıştıralım.
  8. Limon tuzu koyalım karıştıralım .
  9. Oda sıcaklığındaki suyunu verelim karıştıralım.
  10. Yarım çay bardağı suda nişastayı eritip dökelim karıştıralım. Fokurdayınca ocağın altını kısalım.Kısık ateşte 35-40 dk pişirelim.
  11. Afiyet olsun servis tabağına alınca üzerine isteğe nazaran ince kıyım maydanoz koyalım.
Not :Limon tuzu barbunyaya mayhoşluk veriyor, barbunyalar çatlamıyor. Nişasta yemeğin suyunun çok hafif koyu olmasını sağlıyor.

Limontuzlu Taze Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt