Linzer Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 250 gram un
- 150 gram pudra şekeri
- 100 gram kavrulmuş fındık
- 1 adet yumurta
- 1 tutam vanilya, limon, tarçın, karanfil tozu
- 10 gram kabartma tozu
- 300 gram ahududu reçeli
- 1 su bardağı file badem
Linzer Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve şekeri yoğurun.
- Elenmiş unu kabartma tozu, fındık, yumurta ve baharatlarla karıştırarak yoğurun.
- Bitmiş hamuru soğutun, bir mühlet sonra buzdolabından çıkarın ve dörde bölün.
- Hamurun dörtte üçünü ahududu reçelinin üzerine yayın, yaklaşık 1,5 cm (kek çapı yaklaşık 22 cm) olacak formda açın.
- Kalan hamura rulo halinde form verin ve reçelin üzerine kafes ve bordür biçiminde yerleştirin.
- Yumurta ile fırçalayın ve dilimlenmiş badem serpin.
- Daha sonra hepsini fırına verin (pişirme müddeti yaklaşık 190 derecede 40-45 dakika) ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun….