Lobik Çorbası (Elazığ İsmi İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük kase döğme
- 1 küçük kase lobik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu nane
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Lobik Çorbası (Elazığ İsmi İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Döğme ve lobikleri bir kevgir içine alıp yıkıyoruz.
- Bir tencere tereyağını koyup erimeye bırakıyoruz.
- Eriyen tereyağının içine salçaları atıp kavuruyoruz.
- Kavrulan salçaya naneye ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Sonra 4 kase kadar su ekleyip karıştırıyoruz.
- Bakliyatları döküp kaynamaya bırakıyoruz. Ben düdüklü tencere tercih ediyorum daha süratli pişiyor.
- Bakliyatlar yumuşayınca altını kapatıp servis kasesine alıyoruz.Afiyet olsun ????.