Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lobik Çorbası (Elazığ Adı İle)

Lobik Çorbası (Elazığ Adı İle)
0
31

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Lobik Çorbası (Elazığ İsmi İle) Tanımı İçin Malzemeler

• 1 küçük kase döğme
  • 1 küçük kase lobik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu nane
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Lobik Çorbası (Elazığ İsmi İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Döğme ve lobikleri bir kevgir içine alıp yıkıyoruz.
  2. Bir tencere tereyağını koyup erimeye bırakıyoruz.
  3. Eriyen tereyağının içine salçaları atıp kavuruyoruz.
  4. Kavrulan salçaya naneye ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  5. Sonra 4 kase kadar su ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Bakliyatları döküp kaynamaya bırakıyoruz. Ben düdüklü tencere tercih ediyorum daha süratli pişiyor.
  7. Bakliyatlar yumuşayınca altını kapatıp servis kasesine alıyoruz.Afiyet olsun ????.
Lobik Çorbası (Elazığ İsmi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Bakliyat Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Malzemeler 1 kase kırık barbunya fasülye mercimek nohut döğme4 yemek kaşığı domates sosu2 orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı karabiberTuz, pul biber Bakliyat Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kumbursiye Çorbası Tanımı İçin Materyaller 500 gram arpacık soğanı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ5 diş sarımsak1 adet tavuk göğsü1/2 (yarım) kase nohut2 yemek kaşığı tuzlu yoğurtNaneTuz Kumbursiye Çorbası Tanımı Yapılışı Öncelikle tavukgöğsümüzü haşlayıp didelim hazır olsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk kase mantı (önceden yapmıştım)1 çay bardağı haşlanmış nohut4 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberYarım yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı naneTuzZeytinyağı1 diş limon tuzu Yüksük Çorbası (Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Kırmızı mercimekPirinçBulgur3 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağı1 litre suTuz Üzeri sosu için; PulbiberNaneTereyağ Nefis Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Resimde paylaştığım üzere bir çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Bebek Çorbası 6+ Tanımı İçin Malzemeler Yarım kırmızı biberKüçük patates in yarısıKüçük bir kesim pırasa2 küçük diş sarımsakKüçük bir kesim kerevizKüçük havuç un yarısıKemik suyu ( evvelce hazırlayıp difrize atmıştım)Peynir altı suyu ( koymasanız da olur)1 yemek kaşığı irmik1 tatlı kaşığı mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,482Konular
981,468Mesajlar
29,624Kullanıcılar
utkubaba23Son üye
Üst Alt