Lokanta Tadında Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Lokanta Tadında Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencerenize yağınızı alıp, mercimeği kavurun.
- Kavrulan mercimeğin üzerine soyup, büyük doğradığınız patates, kuru soğan ve sarımsağınızı ekleyin.
- Üzerine yaklaşık 1 lt sıcak su ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbanızı blendırdan geçirin şayet çok kalınsa su ekleyebilirsiniz.
- En son kuru nane pul biber ve tuzunu ekleyip, iki üç dk daha kaynatıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????