Lokanta Yolu Acılı Ezme Tanımı İçin Gereçler
️Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1.5 tatlı kaşığı pulbiber
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3 adet orta uzunluk domates
- 3 adet sarımsak
- 5-6 kısım maydanoz
Lokanta Adabı Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bayrama etin yanına acılı ezme uygun masraf, lokantalardaki tadı aratmaz, ekmeğinizi banıp banıp yiyin.
- Salata materyallerini ister elden, ister robottan geçirip hazırlayalım.
- Sos gereçlerini de farklı bir kabımızda karıştıralım.
- Tüm materyalleri bi ortaya getirelim, ve bu kadar sıra ekmek banıp yemeye geliyor afiyet olsun.