Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokanta Usulü Altın Sarısı Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Altın Sarısı Mercimek Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Lokanta Adabı Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı mercimek
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 küçük uzunluk patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
Üzeri için
  • Zeytinyağı
  • Nane,toz biber

Lokanta Yöntemi Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları piyaz olarak doğrayarak tencerenin içerisini yağıyla bir arada alarak 2 dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığımız havucu alarak 2 dakika daha kavuralım.
  2. İnce ince doğradığımız patatesi ekleyerek 2 dakika kadar kavurduktan sonra yıkanmış olan mercimek,ince doğramış olduğumuz sarımsak ekleyerek biraz daha karıştırdıktan sonra ununu ekleyelim ve kavurmadan sıcak suyunu ekleyelim.
  3. Son olarak zerdeçal ve tuzunu da ekleyerek altı kısık ateşte kapağı kapalı sebzeler pişene dek pişirelim. Mühlet sonunda da bilendırla yeterlice çekelim. (su tam yetiyor lakin yoğunluğuna nazaran sıcak su ekleyebilirsiniz)
  4. Yağı için tavaya dilediğimiz kadar zeytinyağı alarak kızardıktan sonra nanesini ve pulbiberi alarak altını kapatalım ve kaselere bölmüş olduğumuz çorbamızın üzerlerine gezdirelim. Afiyet olsun.
Lokanta Adabı Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sebzeli Altın Renkli Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan1 adet orta uzunluk patates2 adet orta uzunluk havuç1 adet kırmızı kapya biber2 diş sarımsak1 su bardağı kırmızı mercimek1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber3 yemek kaşığı tereyağ5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 tane havuç1 tane orta uzunluk soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Sosu İçin 3 yemek kaşığı un1 çay kaşığı kuru nane1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı un1 adet havuç1 adet patates2 orta uzunluk soğan1 çay kaşığının yarısı kimyon1 çay kaşığı zerdeçal1 çay kaşığının yarısı karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı mercimek1 adet soğan1 adet patates1 adet havuçEt ya da tavuk suyu (1 su bardağı tavuk suyu+5 su bardağı su kullandım)Tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı2 su bardağı kırmızı mercimek1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal1,5 litre sıcak su Üzerine; 1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı toz kırmızı biber Lokanta Adabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt