bilgisayarci
FD Üye
Lokanta Adabı Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 küçük uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı un
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 litre sıcak su
- Tuz
- Zeytinyağı
- Nane,toz biber
Lokanta Yöntemi Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları piyaz olarak doğrayarak tencerenin içerisini yağıyla bir arada alarak 2 dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığımız havucu alarak 2 dakika daha kavuralım.
- İnce ince doğradığımız patatesi ekleyerek 2 dakika kadar kavurduktan sonra yıkanmış olan mercimek,ince doğramış olduğumuz sarımsak ekleyerek biraz daha karıştırdıktan sonra ununu ekleyelim ve kavurmadan sıcak suyunu ekleyelim.
- Son olarak zerdeçal ve tuzunu da ekleyerek altı kısık ateşte kapağı kapalı sebzeler pişene dek pişirelim. Mühlet sonunda da bilendırla yeterlice çekelim. (su tam yetiyor lakin yoğunluğuna nazaran sıcak su ekleyebilirsiniz)
- Yağı için tavaya dilediğimiz kadar zeytinyağı alarak kızardıktan sonra nanesini ve pulbiberi alarak altını kapatalım ve kaselere bölmüş olduğumuz çorbamızın üzerlerine gezdirelim. Afiyet olsun.