Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokanta Usülü Arnavut Ciğeri

Lokanta Usülü Arnavut Ciğeri
0
33

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
lokanta-usulu-arnavut-cigeri.jpg

Lokanta Usülü Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ciğer
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik un
  • Tuz, toz biber, karabiber, pul biber
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Garnitür:
  • Küp küp doğranmış patates kızartması
  • Soğan piyaz
  • Kuru biber kızartması

Lokanta Usülü Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ciğeri kasaptan alacaksanız zarı aldırın.
  2. Evde kendinizin kurbanda falan tüm ciğerini varsa dondurucudan çıkarın 1 saat bekletin.
  3. Kenardan çizik atın kolayca zarı soyulur.
  4. Yıkacaksanız soğuk hatta buzlu suda yıkayın.
  5. Küp küp doğrayın.
  6. Un ve baharatları karıştırın.
  7. Biberleri sıcak suda yumuşatın.
  8. Patatesleri ve biberleri kızartın.
  9. Ciğerleri unlu karışıma bulayın, ince bir elekten geçirin fazla unu temizleyin.
  10. Kızgın yağa (önce patatesleri kızartın ki yağ iyice kızsın) 10-15 saniye kızartın
  11. Ev ocağı için bu süre geçerli sanayi tipi ocaklarda bu süre 8 saniyeye düşer.
  12. Servis tabağına alın.
  13. Ciğerler den sonra biberleri kızartın.
  14. Ciğerin renginin oturması için 5 dakika dinlendirin.
  15. Soğan piyaz ile servise alın afiyet olsun.
Not:hazır satılan meze arnavut ciğerlerine dikkat edin. Üzerlerinde pul biberler vardır. Arnavut pul biber ayrı bir lezzet vericidir.

Lokanta Usülü Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokanta Tarzı Lezzetli Arnavut Ciğeri️ (Püf Noktaları İle) Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana ciğeri2 adet patates1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber2 adet kuru soğan5 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı karbonatMaydanozTuzPul biberKarabiberKekikKızartmak için sıvı yağ Lokanta Metodu Lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuzu ciğer (isteğe göre)1 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber1 çay kaşığı acı pul biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kimyon1 su bardağı sıvı yağ (patates ciğeri kızartmak için)2 adet patates Üzerine; 1 kaşık tereyağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Gereçler 1 kg dana ciğeri3 orta uzunluk patates5 adet çarliston biberUnTuzKarabiberPul biberToz biberKimyonKekik Kızartmak için; Sıvıyağ Soğan salatası için; 2 orta uzunluk soğan10 kol maydanozSumakTuz Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı Kasaptan zarı hudutları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller Ciğer1 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonİsteğe bağlı acı pul biber Kızartmak İçin Sıvı yağ Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı Ciğeri küp küp kesin geniş bir tabağa koyun kağıt havlu ile fazla ıslaklığını alın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 500 -600 gram dana ciğeri3 adet patates1 tane kırmızı soğan1 tutam maydanoz1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı karbonatTuz1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ciğeri bulamak için; 1 su bardağı  un Kızartmak için; 2 su bardağı sıvı yağArzuya göre lavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt