Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç ve bulgur
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 litre su
- 1 su bardağı et yahut tavuk suyu
Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın salçayı ekleyip kavuralım.
- Baharatlarınıda ek edelim.
- Mercimek ve bulguru ekleyin pirinçi daha sonra ekleyelim.
- Suyunu ek edin yaklaşık 45dk kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra blenderla aralıklı alarak ezin.
- Bazı bakliyatlar çok su çekebilir çorbanız yoğunlaşırsa sıcak su ekleyip kıvamını ayarlaya bilirsiniz.
Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı