Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
0
110

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 litre su ( 1 litresini tavuk suyu olarak koydum)
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Lokanta Yolu Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tencerenin içerisine sıvı yağ ve son alalım kavuralım.
  2. Kavrulan soğanın üzerine domates salçası ekleyip kavuralım.
  3. Sarımsak küçük küçük doğrayıp ekleyelim kısa mühlet kavuralım.
  4. Önceden yıkamış olduğumuz pirinç ve bulgur ekleyelim.
  5. Üzerine suyunu çekip pirinç ve bulgur hafif yumuşayana kadar pişirme sürecine devam edelim.
  6. Bulgur ve pirinç yumuşadığında yıkamış olduğumuz mercimeği de ekleyelim pişirmeye bırakalım.
  7. Mercimekte yumuşadıktan sonra blendırdan kıvamını denetim edip bir 2 dakika daha kaynamaya bırakalım.
  8. Kısa müddette çorbamız pişiyor tuzunu baharatını ve limonunu ekleyelim.
  9. Gerçekten de şahane bir çorba oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 tane soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı salça1 çay bardağı mercimekYarım çay bardağı pirinç ve bulgur1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı kırmızı toz biber1,5 litre su1 su bardağı et yahut tavuk suyu Lokanta Yordamı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek2 yemek kaşığı bulgur2 yemek kaşığı pirinç1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası4 yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek kaşığı tereyağ8 su bardağı sıcak su2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Lokanta Metodu Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı mercimek2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıKırmızı toz biberPul biberNaneSıvı yağ tereyağıVarsa et suyu yada tavuk suyu (ben et suyu kullandım) Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Yalancı Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı un (tepeleme)1 su bardağı kırmızı mercimek2 yemek kaşığı salça2 tatlı kaşığı nane5 su bardağı suTuzSıvıyağ Yalancı Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sıvıyağda unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı1 soğan1 yemek kaşığı salça7 yemek kaşığı mercimek1 yemek kaşığı pirinç3 yemek kaşığı bulgurNane ,karabiber, pulbiber, tuz9 su bardağı su Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı Öncelikle soğanı yağda kavuralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt