
Lokanta Yordamı Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuru fasulye
- 1 adet soğan
- 1 kaşık un
- 2 kaşık salça
- 1 kaşık toz biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Zeytin yağı
Lokanta Yordamı Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru fasulyeyi geceden Isladım sabah suyunu süzüp, 1 taşım haşladım süzdüm (Maksat gaz yapmasın)
- Tencereye yağımızı koyalım 1 adet soğanı küpküp doğrayıp, kavuralım.
- Üzerine 2 kaşık salça kokusu çıkınca, 1 kaşıkta un koyup karıştıralım (Un koymamızın sebebi daha ağır bir kıvam elde etmek hemde kavrulmuş unun başka bir lezzeti var)
- 1 kaşık toz biber tuz birazda domates ek edelim (Ben konserve kullandım) suyunu ek edip (Kaynar su kullandım yoksa kaynamasını bekleyelim)
- Haşlanmış kuru fasulyeyide ek edip kaynayınca ocağın altını kısalım fasulye istediğiniz kıvama gelince yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun.