Lokanta Tarzı Lezzetli Arnavut Ciğeri️ (Püf Noktaları İle) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana ciğeri
- 2 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Kızartmak için sıvı yağ
Lokanta Metodu Lezzetli Arnavut Ciğeri️ (Püf Noktaları İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zarı temizlenmiş küp küp doğranmış ciğerleri yıkayıp uygunca süzülmesi için süzgeçte bekletelim.
- Ciğer süzülürken patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
- Yeşil ve kırmızı biberi doğrayıp kızartalım.
- Soğanlarımızı yarım ay formunda doğrayıp tuz ile ovaladıktan sonra maydanoz ile harmanlayalım.
- Süzülen ciğerleri torba yahut bir kap içerisinde un ve karbonat ile yeterlice karıştıralım.
- Fazla unu almak için ciğerleri eleyelim.
- Kızgın yağ da ciğerleri 4-5 dakika karıştırarak kızartalım.
- Ciğerler piştikten sonra bir kaba alıp kızarmış patatesleri ve biberleri ek edip damak zevkinize baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Dilediğimiz üzere soğan salatası ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Not:Ciğer yıkanmaz tadı bozar derler lakin hiç bir makus tat olmadı pek lezzetliydi ???? yıkayıp süzmek için bekleterek yapmanızı tavsiye ederim.
Zarını kesinlikle soyun alırken de yapıyorlar uğraşmak güç gelirse ????.
Karbonat kesinlikle ek edin yumuşacık oluyor.
Çabuk pişiyor ocakta çok bekletmenize gerek yok.
Kırmızı biber ve yeşil biber ayrıyeten lezzet veriyor isteğe nazaran onları eklemeyebilirsiniz.
Kekik katiyetle olması gereken baharat ????.