Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında)

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında)
0
66

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
lokanta-usulu-mercimek-corbasi-puf-noktasi-yapilisinda.jpg

Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak(isterseniz eklemeyebilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 bardak tavuk suyu(yada 1 adet tavuk bulyon)
  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kaynar su (kıvamını ayarlamak için)
  • Tuz

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mercimeğimizi yıkayıp süzelim ve uygun bir tencerenin içine sıcak suyla birlikte koyup yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Farklı bir tencerede ise küp küp gelişi hoş doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım. Düzgünce kavrulması çok çok değerli yakmadan düzgünce kavrulmalı.
  3. Yeniden gelişi hoş doğradığımız patates ve havucu da kavrulan soğanın içine katıp çabucak hemen 5 dakika kadar karıştıralım.
  4. Sonrasında haşlanan mercimeği suyuyla bir arada üzerine ekleyelim.
  5. Tavuk suyunu, karabiberini, kimyonunu,tuzunu ve suyunu ekleyip(kıvamına nazaran istediğiniz biçimde su ekleyebilirsiniz) havuç ve patates yumuşayana kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  6. Piştikten sonra zerdeçalı katıp el blenderı ile büsbütün pürüzsüz olana kadar çekelim ve biraz daha kaynatalım.
  7. Ve son olarak tereyağını eritip kırmızı pul biber ile sos hazırlayıp çorbamıza katalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun. ????.
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı mercimek1 adet havuç1 orta uzunluk soğan1 adet patates2 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Sosu için; 1 çay kaşığı kuru nane1 tablet tavuk suyu yada konutta kendi yaptığınız tavuk suyu varsa daha hoş olur1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı mercimek1 adet soğan1 adet patates1 adet havuçEt ya da tavuk suyu (1 su bardağı tavuk suyu+5 su bardağı su kullandım)Tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek3-4 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)1 adet kuru soğan1 adet orta boy patates1 adet havuç1 diş sarımsakYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı zerdeçal1 bardak tavuk suyu1 dolu tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet havuç1 adet patates6 su bardağı sıcak su1 küp et yada tavuk suyu yada bulyon Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceremize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet orta boy havuç1 adet küçük patates1 adet soğan1 tatlı kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı tereyağ veya margarinYarım çay bardağı sıvı yağ2 silme yemek kaşığı unYeteri kadar üzerini geçecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt