
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak(isterseniz eklemeyebilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 bardak tavuk suyu(yada 1 adet tavuk bulyon)
- 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su (kıvamını ayarlamak için)
- Tuz
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeğimizi yıkayıp süzelim ve uygun bir tencerenin içine sıcak suyla birlikte koyup yumuşayana kadar pişirelim.
- Farklı bir tencerede ise küp küp gelişi hoş doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım. Düzgünce kavrulması çok çok değerli yakmadan düzgünce kavrulmalı.
- Yeniden gelişi hoş doğradığımız patates ve havucu da kavrulan soğanın içine katıp çabucak hemen 5 dakika kadar karıştıralım.
- Sonrasında haşlanan mercimeği suyuyla bir arada üzerine ekleyelim.
- Tavuk suyunu, karabiberini, kimyonunu,tuzunu ve suyunu ekleyip(kıvamına nazaran istediğiniz biçimde su ekleyebilirsiniz) havuç ve patates yumuşayana kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra zerdeçalı katıp el blenderı ile büsbütün pürüzsüz olana kadar çekelim ve biraz daha kaynatalım.
- Ve son olarak tereyağını eritip kırmızı pul biber ile sos hazırlayıp çorbamıza katalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun. ????.