Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane havuç
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Sabahtan mercimeğimizi güzelce yıkayalım. Beyaz suyu büsbütün bitene kadar. Daha sonra üzerini geçecek kadar şu ekleyelim ve ıslatalım. Akşam üzeri ıslanan mercimeği süzelim.
- Tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı koyalım ve çevirelim. Rendelediğimiz havucu da tencereye ekleyelim biraz daha kavuralım.
- Mercimekleri de koyup bir tık daha kavurduktan sonra 2 litre suyu ekleyelim. Kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Bir tavaya sıvı yağımızı ekleyelim ve unu ek edelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Un çok kavrulmadan nane, zerdeçal, kimyonu ekleyelim ve altını kapatalım.
- Sosumuzu tenceremize dökelim ve 10 dakika daha pişirelim. Şayet çorbanız katı ise kaynamış şu ek edebilirsiniz. Pürüzsüz bir çorba için blendardan geçirebilirsiniz.
- Üzerini süslemek için küçük bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve biber koyalım. Sıcak çorbanın üzerine gezdirelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.