Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lokanta-usulu-mercimek-corbasi-1.jpg

Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane havuç
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Sabahtan mercimeğimizi güzelce yıkayalım. Beyaz suyu büsbütün bitene kadar. Daha sonra üzerini geçecek kadar şu ekleyelim ve ıslatalım. Akşam üzeri ıslanan mercimeği süzelim.
  2. Tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı koyalım ve çevirelim. Rendelediğimiz havucu da tencereye ekleyelim biraz daha kavuralım.
  3. Mercimekleri de koyup bir tık daha kavurduktan sonra 2 litre suyu ekleyelim. Kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
  4. Bir tavaya sıvı yağımızı ekleyelim ve unu ek edelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Un çok kavrulmadan nane, zerdeçal, kimyonu ekleyelim ve altını kapatalım.
  5. Sosumuzu tenceremize dökelim ve 10 dakika daha pişirelim. Şayet çorbanız katı ise kaynamış şu ek edebilirsiniz. Pürüzsüz bir çorba için blendardan geçirebilirsiniz.
  6. Üzerini süslemek için küçük bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve biber koyalım. Sıcak çorbanın üzerine gezdirelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.
 

Similar threads

Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek6,7 bardak suTuz1 yemek kaşığı unSıvı yağBaharat Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Kırmızı mercimek ve suyumuzu düdüklü de 15 dk pişirelim. Sıvı yağ ve unu kokusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Enfes Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek1 tane tavuk knor10 su bardağı kaynar su2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağİsteğe nazaran baharat (karabiber pul biber vs) Enfes Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 adet havuç1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı unKarabiberTuz Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak soğanları ince doğrayalım ve çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı mercimek1 adet havuç1 orta uzunluk soğan1 adet patates2 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Sosu için; 1 çay kaşığı kuru nane1 tablet tavuk suyu yada konutta kendi yaptığınız tavuk suyu varsa daha hoş olur1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı kırmızı mercimek6 bardak su1 adet büyük soğan1 adet patates5-6 diş sarımsak1 yemek kaşığı dolusu tuz1 küp margarin1 yemek kaşığı un Terbiyeli sosu için; 1 adet yumurta sarısıYarım su bardağı sütYarım limonun suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt