Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- Et ya da tavuk suyu (1 su bardağı tavuk suyu+5 su bardağı su kullandım)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir tenceremize yıkanmış mercimek, doğranmış soğan, patates ve havucumuzu ekleyelim.
- Üzerine et suyu karışımımızı ve tuzu ek edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Blenderdan geçirelim.
- Bir tavada tereyağını eritip unu ekleyerek kavuralım.
- Kavurduğumuz unu çorbamıza ek edip güzelce karıştırıp 1-2 dk sonra altını kapayalım.
Afiyet olsun ????.