
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- ¹ kase mercimek
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 litre sıcak su
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağımızı tencereye alıyoruz mercimeğimizi döküyoruz yaklaşık bir dakika kızartıyoruz.
- Daha sonra baharatlarımızı ve yüzümüzü ekliyoruz sonra soyup dörde böldüğümüz patateslerimizi ekliyoruz.
- Hepsini güzelce özdeşleştirdikten sonra suyumuzu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra dilerseniz blendırden geçirebilirsiniz afiyet olsun.