Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı sarı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kemik suyu
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığından daha az karabiber
- 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
- 1, 5 litre su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağı alalım. Unu ekliyelim biraz kavuralım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Mercimeği iyice yıkayalım üzerine havucu rendeleyelim ve tencereye alalım.
- Bir iki karıştıralım nane ve baharatlarını atıp et suyunu ve suyunu ayarlayarak pişirmeye bırakalım.
- Arada karıştıralım ki mercimek tencerenin altı tutmasın.
- Mercimekler yumuşayınca ocağı kapatalım.
- Biraz soğuyunca blender ile iyice ezilir veya mikserle de yapabiliriz.
- Çorbanın kıvamını kontrol edelim koyu olur ise birazcık sıcak su eklemesi yaparız.
- Tekrar ocağa alalım tuzunu atalım 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Tereyağını eritelim kokusu çıkınca toz biberini atalım karıştıralım ocaktan alalım.
- Çorbayı servis ederken çorba kaselerinin üzerine sostan bir çay kaşığı kadar dökelim ve afiyetle içelim. Deneyeceklere afiyet olsun.