Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Eklemesenizde olur)
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su (200ml)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya toz kırmızı biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekleri güzel yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağıda doğrayın yada rendeleyin.
- Önce soğan ve sarımsağı yağda biraz kavurup unu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin unu çok kavurmayın biraz rengi dönse yeterli.
- Sonra mercimek tuz ve baharatları ekleyin kavurun biraz daha.
- Sonra suyunu ilave edin kaynamaya bırakın kaynayınca ocağı biraz kısın ortalama 20 dakikada pişiyor sonra robottan geçirin üzerine tereyağı ve pul biberi yakıp servis ederken gezdirin afiyet olsun.