Lokanta Usülü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağ
- Pulbiber
- Nane
Lokanta Usülü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize güzelce yıkadığımız mercimeklerimizi koyuyoruz.
- Üzerine 6 bardak suyumuzu ekleyip tuzunu ve karabiberini atıp kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dk kaynadıktan sonra bir tavaya tereyağımızı eritiyoruz.
- Eriyen tereyağına unumuzu atıp çok az kavuruyoruz.
- Kavrulan unumuzun üzerine çorbamızdan 1 kepçe alıp açıyoruz ve bu karışımı çorbamızın içerisine döküyoruz.
- Ardından blenderle pürüzsüz kıvama gelene kadar çekiyoruz.
- Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Üzerine naneli pulbiberli yağ yakıp servis edebilirsiniz. Not: yaktığınız yağın içerisine bir çimdik un atarsanız yağınızı köpürtmüş olursunuz.Afiyet olsun ????????.