Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak soğanları ince doğrayalım ve çorba tenceresine alalım .
- Üzerine 3 yemek kaşığı yağ koyup ocağın altını açalım.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Akabinde unu ve salçayı ekleyelim biraz karıştıralım ve havucu rendeleyip ekleyelim.
- Yaklaşık 8 su bardağı su koyalım.
- Mercimekleri de ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladığında karabiber ve tuzunu ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Servis için ince kırmızı toz biber ve tereyağını eritip üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????.