Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 2 kaşık sadeyağ yahut tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yeterli ölçü soğuk su
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sadeyağ yahut tereyağ unla bir arada bir tencereye alınır ve kavrulur.
- Yıkanan mercimek tencereye eklenir.
- 1-2 dk kavrulan mercimeğe soğuk su eklenir üzerini 4-5 parmak geçmesi gerekir.
- Tuz, karabiber ,zerdeçal eklenir mercimekler pişince ocaktan alınır ,blenderdan geçirilir afiyet olsun.