Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 litre sıcak su (Yarısını tavuk suyu kullandım yoksa bulyonda olur)
  • Tuz
  • Karabiber

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye sıvı yağla birlikte tereyağını alıp eritiyoruz. Eriyen yağa soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  2. Yumuşayan soğanlara unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurma sürecine devam ediyoruz.
  3. Ardından yeterlice yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz.
  4. Üzerine su eği yapıp, tuzu ve karabiberi attıktan sonra  pişmeye bırakıyoruz (Su eği gerekebilir çorbanız koyu olursa biraz daha sıcak su eği yapabilirsiniz. Ben yarısını tavuk suyu ile yaptım. Siz isterseniz et suyu ile de yapabilirsiniz. Ya da bulyonla da yapabilirsiniz)
  5. Pişen çorbayı blendırdan geçiriyoruz. Son olarak ocaktan almadan çabucak evvel renk vermesi için zerdeçal ekleyip, karıştırıyoruz.
  6. Hazır olan çorbanın üzerine isteğe bağlı tereyağı biber yakıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet havuç1 adet patates6 su bardağı sıcak su1 küp et yada tavuk suyu yada bulyon Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceremize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 kaşık un3 yemek kaşığı zeytin yağı1 adet havuç1 adet patates6 su bardağı sıcak su1 adet bulyon1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber Üzeri için tereyağıkırmızı toz biber, nane Mercimek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 yemek kaşığı dolusu un4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 litre su Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı mercimek6 bardak tavuk suyu (knor bulyonda kullanabilirsiniz)1 adet orta uzunluk soğan1 diş sarımsak1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay kaşığı zerdeçalKarabiberTuz Lokanta Tarzı Mercimek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek1 tane soğan1 tane havuç1 tane patates1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı salça1 buçuk tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kimyonYarım paket tavuk bulyon7 su bardağı su Üstü için KrokanTereyağlı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt