Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 litre su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda soteleyelim.
- Kavrulan soğanlara unumuzu ek edip güzelce kavuralım.
- Ardından yıkadığımız mercimekleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
- İyice kavrulan mercimekleri su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbayı blender ile geçirelim.
- Sos tavasında 1 yemek kaşığı tereyağı ,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber e sos haline getirelim.
- Servis esnasında çorbamız ın üzerinde gezdirelim. Deneyen herkese afiyet olsun.