Lokanta Tarzı Tas Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan (Küp küp doğranmış)
- 2 adet domates (Rendelenmiş)
- 3 adet sivri biber
- 3 adet patates (Küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- Sıvıyağ
Lokanta Tarzı Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi düdüklü tencereye alıp yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirelim. Etler suyunu salıp tekrar çekmesi kâfi olacak.
- Tencereye kup küp doğranmış soğanı ve biberleri doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve domatesleri de ekleyip yeterlice kavurun.
- Salçasını ve baharatlarını ekleyip sıcak su ek edin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Patateslerimizi küp küp doğrayıp tavada az yağda kızartalım. Pişen etimize kızaran patatesleri ek edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.