Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokanta Usulü Tas Kebabı

Lokanta Usulü Tas Kebabı
0
61

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
lokanta-usulu-tas-kebabi.jpg

Lokanta Yöntemi Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı yazdan domates
  • 2 sarımsak
  • 2 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 soğan
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Kızartmak için;
  • 2 patates
  • Sıvı yağ

Lokanta Yordamı Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak etimizi kuşbaşı doğrayın düdüklü tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin etimizi alıp su koymadan havası çıktıktan sonra etimiz suyunu salıp çekene kadar.
  2. Yaklaşık 25 dakika pişirelim. Kapağını açıp denetim edelim. Şayet suyumuz var ise kapağı açık suyunu çekene kadar tekrar kaynatalım. Etimiz pişmiştir altını kapatalım.
  3. Daha sonra diğer bir tencereye alıp içine sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri katıp kavuralım.
  4. Daha sonra sarımsak ve domateslerimizi ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Salçasını, karabiber, toz kırmızı biber, tuz ve sıcak suyumuzu ekleyelim.
  6. Kaynamakta olan salçalı suyumuzun içine pişmiş olan kuşbaşı etlerimizi ekleyelim. Yaklaşık 10 dakika bu türlü pişirelim.
  7. Bu ortada patates kızartmasına geçelim.
  8. Patateslerimizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  9. Daha sonra küp küp doğrayalım.
  10. Tavaya sıvı yağını alıp patateslerimizi kızartalım.
  11. Pişen patateslerimizi tabağa alalım.
  12. Pişen yemeğinizi servis tabağına alalım üzerine patateslerimizi dizelim.
  13. Servis yapmadan evvel isterseniz yemeğimizin içine de karıştırabiliriz.
  14. Daha sonra servis tabaklarına alabilirsiniz maydanoz ile süsleyelim.
  15. Mükemmel bir lezzet şimdiden afiyet olsun ????????????????????.
Lokanta Metodu Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt