teknolojiuzmani
FD Üye
Lokanta Yöntemi Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim tavuk göğsü (kemikli olursa çok daha lezzetli olur)
- Haşladığımız tavuğun suyu (yaklaşık 6-7 su bardağı)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- Çeyrek limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
Lokanta Metodu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğumuzu 1 litre suda haşlayalım.
- Yumuşayan tavuklarımızın suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölelim.
- Tencereye az yağ alıp tel şehriyelerimizi kavuralım.
- İçerisine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Ayırdığımız tavuk suyunu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesi için derin bi kaseye materyalleri alıp karıştıralım.
- Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyemizi ılıştıralım.
- Tencereye ekleyip karıştıralım çorbamızı.
- En son böldüğümüz tavukları ve baharatları ek edip yaklaşık 10 dakika çorbamızı kaynatalım. (yoğunluğuna nazaran sıcak su ek edebilirsiniz. ).
- Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.