elektronikci
FD Üye
Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2.5 litre su
- 2 su bardağı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçimizi güzelce yıkayıp 2. 5 litre suyu ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- Meyane için; bir kaba yoğurtu alalım ardından un, yumurta, limon suyunu ilave edip çırpıcı yardımıyla topak kalmayasıya karıştırın.
- Çay bardağı soğuk suyu ve tenceredeki kaynayan sudan ilave edelim hemen tekrar karıştırın.
- Süzgeç yardımıyla kaynayan pirinç lerin içine yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
- 2- 3 dk kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp sosunu yapalım.
- Tatlandırmak için; tavaya yağımızı koyup eritelim.
- Nanemizi ekleyelim.
- Pişen çorbamıza ekleyip tuzunu atıp kaynayasıya karıştırın.
Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı