Lokanta Metodu Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı sıcak su
- Tavuk suyu
- Tuz
- Nane
Lokanta Yolu Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp ezilmiş sarımsakla birlikte kızdırdığınız yağda kavurun.
- Unu ekleyip daima karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırın.
- Suyu ve et suyunu ekleyip karıştırın ve orta hararetli ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin.
- Çorbayı blenderdan yahut süzgeçten geçirin.
- Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.