bilgisayarci
FD Üye
Lokma Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Lokma Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti yapalım zira uygunca soğuması lazım, hatta buzdolabı soğukluğunda isterseniz şerbeti bir gece öncesinden yapabilirsiniz.
- Su ,şekeri tencereye alalım karıştırarak şekeri eritelim.
- Şerbet ısınınca altını kısık ateşe alıp 15 dk kaynatıp, çeyrek limonu içerisine sıkıp 5 dk daha kaynatalım ,ocağın altını kapatalım. ( ben öbür bir kaba aktarıp dolaba koydum çabuk soğusun diye ).
- Hamur için un hariç gereçleri karıştıralım.
- Unu ek ederek güzelce yoğurup ağzını kapatalım .
- 30 dk dinlendirdikten sonra 1 dk yoğurup havasını alalım.
- Sıkma torbasına hamuru koyup ucunu ufak kesik kızgın yağa ( kısık ateş olacak ) hamuru torba yardımı ile sıkıp hamuru keserek kızgın yağa bırakalım.
- Heryeri kızarana kadar pişirip çabucak soğuk şerbete alıp yarım dk içinde bekletelim sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.