
Lokma Tatlımız Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Çay kaşığının ucu ile tuz
- 3 su bardağı un (Hamurunuz çok sert olmasın biraz cıvık olsun)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu (Limon suyu koymasanızda olur ben bırakmadım)
- Sıvı yağ
Lokma Tatlımız Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra, içerisine limon suyunu koyup üç dört dakika da bu biçimde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz.
- Mayayı ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra, unu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hazır olan hamurun üzerini streç sinemayla kapatıp, 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavanı yarısına gelene kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
- Bir kaseye sıvı yağ koyup yanımıza alıyoruz.
- Mayalan hamura elimizi daldırıp yağa batırdığımız çay kaşığını başka elimize alıyoruz.
- Elimizle hamuru sıkıp çay kaşığıyla çıkan hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
- Her seferinde çay kaşığını yağa batırıyoruz.
- Hamurları çevire çevire kızartıyoruz.
- Hamurlar altın sarısı rengini alıp her yeri kızardığında soğuyan şerbetin içine atıyoruz.
- Şerbette de on saniye kadar tutup süzerek servis tabağına alıyoruz.
- Bütün hamur bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz. Herkese afiyet olsun ????