Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokma Tatlımız

Lokma Tatlımız
0
29

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
lokma-tatlimiz.jpg

Lokma Tatlımız Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 3 su bardağı un (Hamurunuz çok sert olmasın biraz cıvık olsun)
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu (Limon suyu koymasanızda olur ben bırakmadım)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Lokma Tatlımız Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Daha sonra, içerisine limon suyunu koyup üç dört dakika da bu biçimde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz.
  6. Mayayı ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra, unu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Hazır olan hamurun üzerini streç sinemayla kapatıp, 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  9. Tavanı yarısına gelene kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
  10. Bir kaseye sıvı yağ koyup yanımıza alıyoruz.
  11. Mayalan hamura elimizi daldırıp yağa batırdığımız çay kaşığını başka elimize alıyoruz.
  12. Elimizle hamuru sıkıp çay kaşığıyla çıkan hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
  13. Her seferinde çay kaşığını yağa batırıyoruz.
  14. Hamurları çevire çevire kızartıyoruz.
  15. Hamurlar altın sarısı rengini alıp her yeri kızardığında soğuyan şerbetin içine atıyoruz.
  16. Şerbette de on saniye kadar tutup süzerek servis tabağına alıyoruz.
  17. Bütün hamur bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz. Herkese afiyet olsun ????
Lokma Tatlımız Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt