Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokmalık Çıtır Börekler

Lokmalık Çıtır Börekler
0
38

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
lokmalik-citir-borekler.jpg

Lokmalık Çıtır Börekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3,5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
İç harcı için;
  • 1 küçük kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için ;
  • Nişasta (buğday-mısır farketmez)

Lokmalık Çıtır Börekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Kabuğunu soyduktan ve dilimledikten sonra haşlarsanız çok daha hızlı haşlanır.
  3. Çatal yardımı ile ezelim.
  4. Bir tavaya soğanı küp doğrayıp alalım.
  5. Zeytinyağ ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
  6. Ezilmiş patatesin içine kızarmış soğanı ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  7. Bir kenarda bekletelim; hamura başlayalım.
  8. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  9. Bekletmeden 10 beze yapalım.
  10. Her bezeyi nişasta serpe serpe tabak büyüklüğünde açalım arasına tereyağ sürerek üst üste koyalım.
  11. En üste tereyağı sürmüyoruz☝???? tepsiye aldığımız 10 kat hamuru dolaba koyalım.
  12. Yağın donması için 15-20 dk bekletelim.
  13. Dolaptan çıkarınca hamurumuzu oklava yada merdane yardımıyla genişçe kare şekilde açalım, çok kalın olmamasına dikkat edelim.
  14. Kareler halinde kesip ortalarına patatesli harçtan koyalım ve elimizde yuvarlayarak kapatalım.
  15. Fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürelim.
  16. Çörek otu yada susam serpip 200 derece fırında 20-25 dk kızarana kadar pişirelim. (dilerseniz daha büyük kareler kesebilirsiniz ben tek lokmalık olması için küçük kestim) afiyet şifa olsun.
Lokmalık Çıtır Börekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt