Lokmalık Çıtır Börekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3,5 su bardağı un
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 küçük kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet patates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Nişasta (buğday-mısır farketmez)
Lokmalık Çıtır Börekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayalım.
- Kabuğunu soyduktan ve dilimledikten sonra haşlarsanız çok daha hızlı haşlanır.
- Çatal yardımı ile ezelim.
- Bir tavaya soğanı küp doğrayıp alalım.
- Zeytinyağ ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Ezilmiş patatesin içine kızarmış soğanı ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Bir kenarda bekletelim; hamura başlayalım.
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Bekletmeden 10 beze yapalım.
- Her bezeyi nişasta serpe serpe tabak büyüklüğünde açalım arasına tereyağ sürerek üst üste koyalım.
- En üste tereyağı sürmüyoruz☝???? tepsiye aldığımız 10 kat hamuru dolaba koyalım.
- Yağın donması için 15-20 dk bekletelim.
- Dolaptan çıkarınca hamurumuzu oklava yada merdane yardımıyla genişçe kare şekilde açalım, çok kalın olmamasına dikkat edelim.
- Kareler halinde kesip ortalarına patatesli harçtan koyalım ve elimizde yuvarlayarak kapatalım.
- Fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu yada susam serpip 200 derece fırında 20-25 dk kızarana kadar pişirelim. (dilerseniz daha büyük kareler kesebilirsiniz ben tek lokmalık olması için küçük kestim) afiyet şifa olsun.