Lokmalık Çıtır Elma Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet hazır baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 4 büyük boy elma rendesi
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağı
- Pudra şekeri
Lokmalık Çıtır Elma Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak elmaları rendeleyip 1 su bardağı şeker ve tarçın ile pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından tahini erimiş tereyağı- sıvı yağ ile açıyoruz.
- Sonrasında üç adet yufkanın her katına tahini sürüp en son elmalı harcı yufkaya bir sıra halinde koyuyor ve sonrasında sarıyoruz.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde her katına tahin sürüp, 3. yaprakta elmalı harcı koyup, rulo yapıp doluyor ve minik minik kesiyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt koyup, o şekilde kestiğimiz minik ruloları yerleştirip 180 derecede alt-üst modunda üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine pudra şekerini serpiyoruz. Afiyet olsun ????????.